14ο Γυμνάσιο Πειραιά - Αγ.Αναργύρων & Κω - Παλιά Κοκκινιά - e-mail: info@asmpir.gr - Τηλ.: 210 4200 917

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Συμμορία νεαρών ξυλοκόπησε άγρια μετανάστες...


 

Προχθές Τρίτη 15/9 στις 10 η ώρα το βράδυ, στη γειτονιά του σχολείου μας στην οδό Κορυτσάς, ομάδα νεαρών Ελλήνων, επιτέθηκε με καδρόνια και ξυλοκόπησε δύο μετανάστες κατοίκους της περιοχής. Τον Βακάς Μουχαμέντ και τον Ναντίμ Εμέτ, νεαρούς επίσης, από το Πακιστάν.
Η ομάδα των νεαρών Ελλήνων ήταν οπλισμένη από πριν με ξύλα και επιτέθηκαν στους δύο μετανάστες άγρια με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τους και την μεταφορά τους στο νοσοκομείο από τους γείτονες.
Ο Βακάς έχει 5 ράμματα στο κεφάλι και στον Ναντίμ, οι γιατροί, χρειάστηκε να του τοποθετήσουν το χέρι στο γύψο.
Από κάτοικο της περιοχής κρατήθηκε και παραδόθηκε στην αστυνομία ο ένας από τους νεαρούς της ομάδας ο οποίος και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

Δάσκαλος του Σχολείου μας που επισκέφθηκε τους δύο τραυματίες, διαπίστωσε ότι η γειτονιά μιλά για ήσυχα παιδιά τα οποία δεν προκάλεσαν την ομάδα των νεαρών που, όπως όλα δείχνουν, ήταν συμμορία και άγνωστοι στην περιοχή.

Το ΔΣ του Σχολείου έχει σκοπό να ζητήσει πληρέστερη ενημέρωση από την αστυνομία για το θέμα για να διαπιστωθεί αν όντως πρόκειται για οργανωμένη ομάδα, καθώς και την αύξηση των μέτρων επαγρύπνησης για την αποτροπή κρουσμάτων βίας.

Παρά τον τραυματισμό πάντως και το κλίμα τρομοκρατίας που εντείνεται, ο Βακάς και ο Ναντίμ μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες, την ερχόμενη Κυριακή, θα καθίσουν στα θρανία του Σχολείου, για το πρώτο φετινό μάθημα ελληνικής γλώσσας.

19 σχόλια:

  1. Δεν κατάλαβα .
    Γιατί μόνο στην Αστυνομία να διαμαρτυρηθείτε;
    Στον Υπουργό Εσωτερικών κατ' ευθεία. Να πάρει θέση.
    Στα κανάλια , στις εφημερίδες, στο διαδίκτυο.
    Να εξαλειφθούν από την κοινωνία μας αυτά τα δείγματα απανθρωπιάς αλλά
    και να παταχθεί η δράση των συμμοριών-γιατί περί συμμορίας πρόκειται. Μάς λέει κανείς ότι δεν είναι μελετημένο ν' αρχίσουν οι βίαιες αντεγκλήσεις κι από τα δύο μέρη;. Ξεχάσαμε τόσο γρήγορα τα Δεκεμβριανά του 2008.;;;;;;
    Γρηγορείτε.!!! Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση απόκάθε μετερίζι για να προστατεύσουμε την κοινωνία μας από τα χειρότερα.
    Με την αγάπη μο
    http://ligery.pblogs.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @
    λυγερή

    Καλημέρα σας. Φυσικά και θα ακολουθήσουν οι κινήσεις αυτές που προτείνετε. Απλά η αστυνομία είναι το πρώτο βήμα. Ήδη υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις και ετοιμάζεται το Δελτίο Τύπου.

    Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμπαράσταση.

    Να είστε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το περιστατικο αυτο ετσι οπως περιγραφεται παραπανω δεν ειναι συνηθες στην περιοχη μας γι αυτο και χρειαζεται μεγαλη προσοχη. Η Π. Κοκκινια εχει δειξει ως σημερα πως γενικα ειναι μια γειτονια που αγκαλιασε αυτους τους ανθρωπους και ακριβως με αυτη την αγκαλια εχει κρατησει τετοια φαινομενα μακρυα της.Επειδη εδω ακριβως λειτουργει και το ΑΣΜΠ πρεπει να εξασφαλιστει με καθε τροπο η ειρηνικη και χωρις φοβο συνυπαρξη των μεταναστων κοντα μας. Κι οι μαθητες του σχολειου ειναι αδιανοητο να σταματησουν να ερχονται στο σχολειο επειδη φοβουνται αυτους τους αλητες. Εμεις οι κοκκινιωτες, οι δασκαλοι και οι φιλοι του σχολειου πρεπει να γινουμε η ασπιδα τους σ αυτη τη γειτονια και να τους εξασφαλισουμε ενα καταφυγιο στις μπορες που τους περιμενουν.
    Να μαθουμε ποιοι ηταν αυτοι οι "νεαροι", ποια ηταν τα κινητρα τους, αν ανοικουν σε καποια συμμορια, απο που ηρθαν και βαση ποιου "σχεδιου" αν υπηρξε τετοιο και τελος να απαιτηθει απο τις αρχες η προστασια ολων με συγκεκριμμενα μετρα.
    Σε καθε περιπτωση ενα πραγμα θελω να πω στους φιλους μεταναστες: Βακας, Ναντιμ, μην το βαζεται κατω, δεν ειστε μονοι σας, υπαρχουν πολλοι που θα βρισκομαστε διπλα σας σε καθε δυσκολη στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχως πολλοι ειναι ακόμα αυτοι που δεν μπορουν να ξεπεράσουν αυτην την κακως ενωούμενη "ξενοφοβία" τους και αντιδρουν βαναυσα με αυτα τα ρατσιστικα κρούσματα που καθόλου δεν μας τιμούν...

    Μεχρι πότε πια οι μετανάστες θα γίνονται θύματα της προκατάληψής μας.
    Άλλωστε, λύση σε αυτό το πρόβλημα, δεν αποτελούν η περιθωριοποίηση και η μεροληψία σε βάρος των αλλοδαπών, αλλά η ενσωμάτωσή τους, η πλήρης ένταξή τους στην κοινωνία μας, η βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

    Παραθέτω εδω ενα μικρό απόσπασμα απο την
    Απόφαση-Πλαίσιο του Συμβουλίου της ΕΕ για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου:

    - Τα αδικήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας διώκονται αυτεπάγγελτα και η διερεύνησή τους ή η ποινική δίωξη δεν εξαρτάται από αναφορές ή καταγγελίες των θυμάτων, τα οποία είναι ευάλωτα και διστάζουν να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες...

    Ας τους συμπαρασταθούμε λοιπόν εμπρακτα προασπίζοντας το δικαίωμα της ελευθερης και απρόσκοπτης ενταξής τους σαν ελεύθερα ατομα κοντά και ανάμεσά μας..

    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως θα έχετε ήδη δει, όσοι σχολιάσατε την ανάρτηση, αφαιρέθηκαν δύο ανώνυμα σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
    Τα σχόλια του ιστολογίου είναι ανοιχτά σε κάθε άποψη και σε κάθε διαφωνία, αλλά όχι σε ύβρεις και προπάντων ανώνυμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @
    Aristodimos

    Δυστυχώς η ξενοφοβία καλλιεργείται και από τις ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις και από την απουσία νόμων και μεταναστευτικής πολιτικής.

    Διεκδικούμε και στα δύο επίπεδα αλλά μέχρι τότε, βαδίζουμε με γνώμονα την ανθρωπιά.


    Σας ευχαριστούμε και για την συμβολή σας με την απόφαση του ΣΕ, μακάρι να εφαρμόζονταν οι αποφάσεις αυτές... αλλά τα όργανα του κράτους πάντα καταφέρνουν να παραβιάζουν το νόμο όχι μόνο στο θέμα των μεταναστών φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το ανησυχητικο ειναι η εξαρση τετοιων κρουσματων με παροτρυνση οργανωσεων και κομματων θα το αναρτησω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @
    Ανεμος

    Σ' ευχαριστούμε για την ανταπόκριση.

    Η ενημέρωση όλο και περισσότερου κόσμου γι αυτά τα κρούσματα βοηθά στην προστασία των μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nτροπή μας!!
    Στη χώρα που δίδαξε πολιτισμό και φιλοξενία να ξυλοκοπούμε δυστυχισμένους και ξεριζωμένους από τον τόπο τους ανθρώπους, που είναι οι τελευταίοι που φταίνε για το ότι βρέθηκαν να ζουν δίπλα μας...
    Αντί να απλώσουμε τα χέρια προτείνουμε τις γροθιές μας!!
    Κατάντιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @
    exoaptonkyklo

    Εσύ είσαι της περιοχής και περισσότερο καιρό από μένα στο σχολείο. Τα ξέρεις καλά τα θέματα και βοηθάς πολύ με τα σχόλιά σου στην ενημέρωση όσων μας διαβάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @
    marianaonice

    Πράγματι κατάντια. Είναι μεγάλο ζήτημα η συμπεριφορά μας και η αντίληψή μας για τον Άλλο, τον κάθε Άλλο. Είναι, όπως το είπες, ζήτημα πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αντι να δωσουμε ολοι απο δεκα ευρω για το σχολειο των παιδιων τα ξυλοκοπουμε μπραβο στην ελλαδα...μπραβο στους εθνικοφρονες ελληνες ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @
    Ανεμος

    ναι... τους δείχνουμε τον "πολιτισμό μας" ... αυτό το "πας μη Έλλην, βάρβαρος" θα μας φάει...

    τι να πω... εγώ δεν αισθάνομαι ντροπή, αισθάνομαι θλίψη και κάποιες φορές φόβο για το μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. επιτελους επειδή έχουμε συνεχής απαξίωση της πολιτικής δεν θα οδηγηθούμε στο φασισμό.
    ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν θέλεις big mamma στείλε μας ένα μέηλ να επικοινωνήσουμε μαζί σου για περισσοτερεα στοιχεία γι' αυτό το σχολείο μήπως μπορέσουμε και βοηθήσουμε περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα!
    Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω από εδώ:
    http://manosbee.blogspot.com/2009/09/blog-post_21.html

    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @
    busy bee

    Να είστε καλά. Οι αναδημοσιεύσεις σας βοηθούν και να γίνει γνωστό το σχολείο και να ευαισθητοποιείται και να γρηγορεί η κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Mπράβο σε όλους τους δασκάλους για το κουράγι τους κι εφέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή