14ο Γυμνάσιο Πειραιά - Αγ.Αναργύρων & Κω - Παλιά Κοκκινιά - e-mail: info@asmpir.gr - Τηλ.: 210 4200 917

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Αστυνομική κτηνωδία με νεκρό μετανάστη στη Νίκαια






Αναδημοσίευση από το TVXS.gr

Περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας σημειώθηκε το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου, στη Νίκαια, με θύμα έναν 25χρονο μετανάστη, ο οποίος χτες(9/10/2009)υπέκυψε στα τραύματά του. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, μέλος της κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», μίλησε στο tvxs για τα γεγονότα που οδήγησαν τον πακιστανό Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ στον θάνατο.

Στις 26 Σεπτέμβρη, 01.30 το βράδυ, 15 αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του νεαρού μετανάστη Ηλιουπόλεως 82, στη Νίκαια, φωνάζοντας και ξυλοκοπώντας τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια του. Οι μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι τον έβγαλαν σερνόμενο, σχεδόν λιπόθυμο, έξω από το σπίτι του με αποτέλεσμα το κεφάλι να χτυπάει στα σκαλοπάτια. Εναντίον του υπήρχε κατηγορία για ξυλοδαρμό ανηλίκου.

Μεταφέρθηκε στο ΑΤ Νικαίας, το οποίο μετατράπηκε σε χώρο βασανιστηρίων. Ο Καμράν κρατήθηκε δύο μέρες στο τμήμα, και καθώς οι κατηγορίες δεν ευσταθούσαν με τον μηνυτή να τις αποσύρει, αφέθηκε ελεύθερος για να περιγράψει ο ίδιος στην οικογένεια του, τις φρικιαστικές στιγμές που βίωσε. «Τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον χτυπούσαν με ρόπαλα, ενώ στη συνέχεια του έκαναν ηλεκτροσόκ, με καλώδια στα χέρια και στα γόνατα», μαρτυράει η οικογένεια του Καμράν.

Τόσο η οικογένεια όσο και οι γείτονες γνώριζαν την κακοποίηση που υπέστη ο Καμράν. Ο φόβος τον κράτησε μακριά από το νοσοκομείο καθώς ο Καμράν δεν είχε χαρτιά.

Η αστυνομία προσπάθησε να συγκαλύψει το περιστατικό. Ο αδερφός του Καμράν, πιέστηκε και παραπλανήθηκε ώστε να καταθέσει ότι ο αδερφός του δεν έφερε μώλωπες όταν αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα.

Σήμερα Κυριακή 11/10/2009, στις 16:00 στο σπίτι του Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, Ηλιουπόλεως 82 στη Νίκαια, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη-διαμαρτυρία από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, την κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και την «ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

5 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ
50 ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η λίστα του θανάτου συνεχώς μεγαλώνει
Η δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ ήταν η τελευταία σε ένα μακρύ κατάλογο του αίματος.
Πέντε μετανάστες δολοφονήθηκαν από μπάτσους και λιμενικούςτον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα.
Πάνω από πενήντα άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί μόνο την τελευταία δεκαετία: από ''τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις'', ''αδιευκρίνιστες συνθήκες'', ''παθολογικά αίτια'', ''ανεξήγητες αυτοκτονίες'', τη ''δίκαια οργή νοικοκυραίων''.
Σε αυτόν τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι δολοφονίες λόγω έλειψης μέτρων ασφαλείας σε εργασιακούς χώρους (13 μετανάστες νεκροί μόνο για τα ολυμπιακά έργα).
Σε αυτόν τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι νεκροί από νάρκες ή πνιγμούς στον Έβρο ή στο Αιγαίο.
Σε αυτόν τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι νεκροί σε ανταλλαγές πυροβολισμών με αστυνομικούς, παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις οι ''νόμιμες άμυνες'' δεν ήταν παρά εν ψυχρώ εκτελέσεις.
Σε αυτό τον αριθμό περιλαμβάνονται απλά ξεκάθαρες δολοφονίες...
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://athens.indymedia.org

4 σχόλια:

  1. Καλή σας μέρα.
    Τι καλή δηλαδή, την κακή ψυχρή μας μέρα.
    Δεν είναι "πρακτικές" αυτές μιας ευνομούμενης Πολιτείας, για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.
    Αυτά και αυτά οδηγούν αλλοδαπούς και Έλληνες σε ....Δεκεμβριανά κι άντε να τα μαζέψουμε μετά.
    Για να δούμε αν θα αλλάξει τίποτα με τη νέα κατάσταση κι αν θα γίνουν πραγματικότητα οι εξαγγελίες που μόλις χθες ακούσαμε επί του θέματος από το Υπουργείο Εσωτερικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΚΡΙΝΙΑ????ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΙΧΤΟ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΘΥΜΩΣΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ΅ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Θ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕσΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @
    λυγερή

    η ευνομούμενη πολιτεία είναι ένα όνειρο

    στον τόπο μας η παραβίαση του νόμου και από τους πολίτες και από τα ίδια τα όργανα εφαρμογής του ενέχει "αξία" παλικαριάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @
    ανώνυμος

    Σαν πολύ χαλαρός είστε με το...περιστατικό.

    Το οποίο έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου αλλά ο θάνατος επήλθε στις 9/10.

    Γκρίνια; Εσείς όταν χάνετε έναν άνθρωπο δικό σας γκρινιάζετε ή μήπως για τους συγγενείς σας αρμόζει ο θρήνος.

    Νομίζετε ότι οι ανθρώπινες ζωές παραγράφονται;

    Εσείς τα βλέπετε τα ζητήματα μόνο στη βάση της αλλαγής ηγεσίας και τίποτε άλλο.

    Εμείς τα βλέπουμε στη βάση της αλλαγής νοοτροπίας της κοινωνίας.

    Γι αυτό το "ΕΛΕΟΣ" που γράφετε, θα μπορούσατε, αφού βάλετε το μυαλό να δουλέψει να ζητήσετε συγγνώμη... ανωνύμως ή επωνύμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή