14ο Γυμνάσιο Πειραιά - Αγ.Αναργύρων & Κω - Παλιά Κοκκινιά - e-mail: info@asmpir.gr - Τηλ.: 210 4200 917

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση

Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα τις τυφλές επιθέσεις κατά μεταναστών που οργανώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας. Ο απολογισμός των επιθέσεων αυτών, δεκάδες τραυματίες και ένας νεκρός από το Μπαγκλαντές, είναι θλιβερός και δυσοίωνος για όλους τους κατοίκους της Αθήνας, Έλληνες και μετανάστες.
Σεβόμενοι την μνήμη του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας που στερεί το δικαίωμα στη ζωή οποιουδήποτε ανθρώπου, Έλληνα και μετανάστη.
Υποστηρίζουμε ότι η δολοφονία αυτή δεν αποτελεί παρά την πρόφαση που επιζητούν εδώ και καιρό ρατσιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις για να επιβάλλουν στις γειτονιές μας τον εκβιασμό και τον τρόμο.
Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση και πολιτεία εν γένει να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις βίαιες επιθέσεις που μεθοδευμένα εξαπολύουν ρατσιστικές ομάδες και ακροδεξιές οργανώσεις, ανάμεσά τους και η "Χρυσή Αυγή", παραβιάζοντας τους νόμους αυτής της δημοκρατικά οργανωμένης κοινωνίας. Η κυβέρνηση πρέπει να μας πει για ποιό λόγο οι ομάδες αυτές δρουν ανεξέλεγκτα στο κέντρο της Αθήνας και τις γειτονιές του Πειραιά, ποιός δίκαιαος νόμος τις προστατεύει και σε ποιά αρχή στηρίζεται η νομιμότητά τους. Άν δεν είναι παράνομη πράξη η άσκηση τυφλής βίας, τότε τί είναι παράνομο;
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους υπεύθυνους φορείς, και ειδικότερα στην ελληνική αστυνομία, σχετικά με τις συνέπειες που μπορεί να έχει για όλους η αδιάκριτη και ωμή βία, την οποία μάλιστα άφησαν να εξαπλωθεί. Ευθύνες αναλογούν και στα Μ.Μ.Ε. που μεθοδεύουν εδώ και καιρό την όξυνση των ρατσιστικών διακρίσεων.

Άν κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε τέτοια γεγονότα, κανείς δεν θα είναι από εδώ και πέρα ασφαλής.

Αθήνα 16/5/2011
Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου