14ο Γυμνάσιο Πειραιά - Αγ.Αναργύρων & Κω - Παλιά Κοκκινιά - e-mail: info@asmpir.gr - Τηλ.: 210 4200 917

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Τα πρωϊνά της Κυριακής στο Σχολείο Μεταναστών...
Τα πρωινά της Κυριακής έχουν πια χρώμα και παιδικές φωνές στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά. Εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί κάθε Κυριακή, στις 10 το πρωί και για τρεις ώρες, ένα τμήμα εκμάθησης ελληνικών για γυναίκες. 

Οι ίδιες μας το ζήτησαν. Ζήτησαν να κάνουν μάθημα χωριστά από τους άνδρες, με γυναίκα δασκάλα, εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.
Εμείς οφείλαμε να το σεβαστούμε αυτό.
Ίσως κάποιους να τους ξενίζει μια τέτοια επιθυμία…
Ας μην ξεχνούμε όμως οι… 50άριδες ότι κι εμείς δεν ξεσχολίσαμε σε μεικτές τάξεις… Οι Μουσουλμάνοι μαθητές μας λοιπόν, θέλουν ακόμη να διανύσουν δρόμο για να ξεπεράσουν εμπόδια που ο δυτικός κόσμος άφησε πίσω του προ πολλού.
Εμείς, ανεξάρτητα από τις όποιες απόψεις, ανοίξαμε ένα παράθυρο για τούτες τις γυναίκες που επιθυμούν την γνώση.
Η γνώση μπορεί να φέρει αλλαγές στην νοοτροπία και στην κοινωνία, χωρίς να αλλοιώσει στο ελάχιστο την πίστη κανενός.Παράλληλα με την λειτουργία της τάξης, οι καλοί συνάδελφοι που διαθέτουν τις Κυριακές τους στο Σχολείο, απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά των μαθητριών μανάδων όση ώρα εκείνες είναι στην τάξη.
Ο Aslam, αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Σχολείου και πανταχού παρόν, φωτογράφισε τις μαθήτριες και τα παιδιά τους και μας έδωσε την ευκαιρία να γεμίσουμε χαμόγελα το blog του σχολείου.
Υπενθυμίζουμε ότι τα μαθήματα μας γίνονται επίσης και κάθε Σάββατο και Κυριακή απόγευμα 5.00-8.00 μμ.

5 σχόλια:

 1. Μα είστε πολύ σπουδαίοι. Μπράβο σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΚΑΘ ΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @
  Σας ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @
  Ανώνυμε συνάδελφε... αν ακόμη έχετε δυνατότητα να βοηθήσετε στο Σχολείο μας, σας παρακαλώ ελάτε σε επαφή μαζί μας ή με e-mail ή στο 6974495863 κ. Αχιλλέα Λεφάκη.

  Έχουμε ανάγκη από εκαπιδευτικούς αλλά και από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν σε κάθε τομέα.

  Σας ευχαριστούμε πολύ.

  Ελένη

  ΑπάντησηΔιαγραφή