14ο Γυμνάσιο Πειραιά - Αγ.Αναργύρων & Κω - Παλιά Κοκκινιά - e-mail: info@asmpir.gr - Τηλ.: 210 4200 917

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Εκδήλωση του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά , το βροχερό βράδυ της 12ης Ιουνίου πραγματοποίησε μια άψογη καθόλα παρουσίαση του Αλεξανδρινού Κ. Καβάφη, του ποιητή των παθών, της Ιστορίας και του μέλλοντος στο Αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Παλαιό Ταχυδρομείο).

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά είπε:

«Το Α.Σ.Μ.Π. από οκταετίας και πλέον εργάζεται για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και πρόσφυγες για την κοινωνική, μορφωτική και πολιτική τους υποστήριξη και την ειρηνική συνύπαρξη των κατοίκων της πόλης μας.
     Με την ποικίλη δράση των στοχαστικών του προσαρμογών αποτελεί καταξιωμένη συλλογικότητα που δεν εκπόρνευσε την ψυχή του στις αγοραίες συναλλαγές και με ήσυχη την συλλογική του συνείδηση και σταθερή την ελπίδα του λέγοντας από την αρχή τα μεγάλα "Ναι" και τα μεγάλα "Όχι" πηγαίνει πέρα στην τιμή και την πεποίθησή του.
     Ο ποιητής Κωνσταντίνος Πέτρου Φωτιάδης Καβάφης ως ο ακριβέστερος εξόριστος άρχοντας της ελληνικής ποίησης με τον διαχρονικό του λόγο θα μας μιλήσει για την δύναμη των ηττημένων, την παρακμή, την απελπισία, τον τολμηρό έρωτα και την γενναία ματιά του θανάτου.»

    Η σκηνοθεσία, η παρουσία του έργου του ποιητή της διασποράς, οι απαγγελίες των ποιημάτων, τα μελοποιημένα ποιήματά του σε υποβλητική έως κατανυκτική ατμόσφαιρα αξίζουν έπαινο. Στους διδάσκοντες και μαθητές που οδηγήθηκαν σ'αυτό το αποτέλεσμα θερμά συγχαρητήρια!

    Ιδιαίτερα στον υπεύθυνο για τα κείμενα, την επιμέλεια και τη σκηνοθεσία Makki Marseilles, στην συμπαρουσιάστρια ηθοποιό και εθελόντρια δασκάλα του Α.Σ.Μ.Π. Δήμητρα Παπαδοπούλου, στη Σεβαστή Μωραϊτίνη για το θεσπέσιο τραγούδι της, στον Παναγιώτη Λιγνάδη για το πάθος και την ικανότητά του στο πιάνο και σε όσους και όσες απήγγειλαν ένα ηχηρό «εύγε!». Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά απέδειξε για μια ακόμη φορά την ποιότητά του!
    Γεμάτος ο χώρος της Πινακοθήκης από Πειραιώτες, Μετανάστες και Επισκέπτες. Ανάμεσα στους παρόντες διακρίναμε και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Παπά, τον δικηγόρο κ. Γιάννη Αλαβάνο, την Βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Μαρία Ρεπούση, την Πολιτευτή κ. Ελένη Σταματάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Πάνου, τον κ. Σωτήρη Αλεξόπουλο, τον Επιχειρηματία κ. Γιάννη Ηλία, την κ. Ντίνα Τρουπιώτη, τον Αρχισυντάκτη της ΦΩΝΗΣ κ. Γιάννη Κανατσέλη.

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά ευχαριστεί θερμά
Τον Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο
Τον Πρόεδρο ΕΠΑΝ Γιώργο Σιγάλα

Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

1 σχόλιο: