14ο Γυμνάσιο Πειραιά - Αγ.Αναργύρων & Κω - Παλιά Κοκκινιά - e-mail: info@asmpir.gr - Τηλ.: 210 4200 917

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Παρέμβαση του ΑΣΜΠ στο 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας


Το ΑΣΜΠ χαιρετίζει όλες και όλους τους αγωνιστές αντιφασίστες και αντιρατσιστές.
Επιβεβαιώνει στη πράξη την εκφρασμένη καταστατική δέσμευσή του να εργάζεται ενάντια σε κάθε φυσικό πρόσωπο ή ένωση προσώπων που εκστομούν ρατσιστικό λόγο, προβαίνουν σε πράξεις ρατσιστικής βίας ή ωθούν τρίτους με έργα ή/και λόγια σε ανάλογες πράξεις.
Διαπιστώνει ότι τέτοιου είδους πράξεις σε σχέση με πέρυσι έχουν σημαντικά μειωθεί στις περιοχές του Πειραιά χάρη και στο δικό μας αγώνα.
Ζητάει την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων έχουν συμμετοχή σ’αυτές.
Οι αντιρατιστικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να εργαστούν για την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου στη Βουλή.
Ζητάμε να μην χρησιμοποιούνται τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων ως χώροι πολύμηνης κράτησης άτυπων μεταναστών και προσφύγων. Μέχρι να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να εργαζόμαστε ώστε να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες των κρατουμένων που είναι κυρίως ατομικά είδη υγιεινής, ρούχα, τηλεκάρτες, τσιγάρα και βιβλία. Κάθε αλληλέγγυα συλλογικότητα θα πρέπει να έχει στη δικιά της φροντίδα τους κρατούμενους του αστυνομικού τμήματος της περιοχής της. Οι πράξεις αυτές στέλνουν το μήνυμα στους κρατούμενους ότι μερικοί που βρίσκονται «έξω» δεν τους ξεχνούν. Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά εργάζεται για τη συστηματική εκπαίδευση των κρατούμενων στον Πειραιά. Όταν υπάρξουν πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα θα σας πούμε περισσότερα.
Η τακτοποίηση και νομιμοποίηση όλων των άτυπων μεταναστών, η έγκαιρη παροχή ασύλου, η προσαρμογή των μεταναστευτικών διατάξεων στα δεδομένα της κρίσης, η κατάργηση της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ, η διευκόλυνση επανένωσης των οικογενειών, η προστασία των ανήλικων μεταναστών, η ενεργοποίηση του νόμου για την ιθαγένεια, η κατάργηση των στρατοπέδων κράτησης και η λειτουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας είναι σημαντικοί στόχοι για την επίτευξη των οποίων απαιτείται πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία. Οι αντιρατσιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες πρέπει να εργάζονται γι’αυτήν.
Σε κάθε περίπτωση, η επαναχάραξη μιας άλλης συνεκτικής μεταναστευτικής πολιτικής με γνώμονα και οδηγά σημεία την ταξική διάσταση, τις πανανθρώπινες αξίες και τις φιλόξενες παραδόσεις του λαού μας είναι απολύτως αναγκαία.
Σας καλούμε στη μεγάλη αντιρατσιστική αντιφασιστική συναυλία το Σάββατο 6 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ. στο Κατράκειο της Νίκαιας με σημαντικούς καλλιτέχνες και στη γιορτή λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς την Κυριακή 7 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ. στο σχολείο μας. Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου