14ο Γυμνάσιο Πειραιά - Αγ.Αναργύρων & Κω - Παλιά Κοκκινιά - e-mail: info@asmpir.gr - Τηλ.: 210 4200 917

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ













ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Μαθητές και δάσκαλοι του Α.Σ.Μ.Π., κάτοικοι της Νίκαιας και των γύρω περιοχών συμμετείχαμε στον καθαρισμό του δάσους στον Αγ. Φίλιππο στη Νίκαια, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Χαλκηδόνας μαζί με τον Δήμο Νικαίας-Ρέντη, το κανάλι ΣΚΑΙ, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού.

Το ραντεβού δόθηκε στο σχολείο μας στην Π. Κοκκινιά το πρωινό τις Κυριακής 12/06/11 και από εκεί ανηφορήσαμε για το δασάκι, έναν από τους λίγους πνεύμονες που έχουν απομείνει στη περιοχή. Η ατμόσφαιρα εκεί ήταν γιορτινή με μουσικές, μπαλόνια και πιτσιλίσματα για τα παιδιά, μεζέδες, νερά, φρούτα και χυμούς για όλους. Μας καλοδέχτηκαν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης και μας καθοδήγησαν δίνοντάς μας τα απαραίτητα εργαλεία (γάντια, βούρτσες για βαφή, τσουγκράνες, σακούλες σκουπιδιών). Άνθρωποι όλων των ηλικιών πολίτες και συλλογικότητες ένωναν τις δυνάμεις τους και έστελναν το μήνυμα για δημόσιους χώρους ανοιχτούς, καθαρούς και προσπελάσιμους σε όλους. Παρών και ο Δήμαρχος της Πόλης, κ Γ. Ιωακειμίδης, που μας υποδέχτηκε και μας ευχαρίστησε για τη συμμετοχή μας.

Η οργάνωση άριστη κι όλα ήταν προετοιμασμένα σωστά. Το δάσος είχε χωριστεί σε τομείς. Μας δόθηκε ο τομέας με τον αριθμό 6: Καθαρισμός σκουπιδιών, αποψίλωση από ξερά χόρτα για να μην είναι ευάλωτο σε φωτιές, βάψιμο και αισθητική ανάδειξη παιδικής χαράς.

«Από πού είστε εσείς παιδιά;» ρώτησαν από το διπλανό συνεργείο και η κουβέντα ξεκίνησε… Λόγια απλά, καθημερινά, ανθρώπινα. «Ζούμε και εμείς σ’ αυτή την πόλη και την αγαπάμε» είπε ο Καμάρ. «Όταν βγαίνω στο πάρκο ξεκουράζομαι και μ’ αρέσει να το βλέπω καθαρό» συμπλήρωσε ο Ασράφ. «Θέλουμε και εμείς να βοηθήσουμε να είναι η πόλη μας καθαρή» δήλωσε ο Αντνάν.

Κατά το μεσημέρι, αφήσαμε πίσω μας το δασάκι του Αγίου Φιλίππου πιο φροντισμένο και καθαρό, καθιστώντας το λιγότερο ευάλωτο από πυρκαγιά. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για όλους μας. Φύγαμε έχοντας μέσα μας τη χαρά εκείνων, που νιώθουν πως έκαναν κάτι καλό. Όμορφο συναίσθημα, που σε γεμίζει.

Δασάκι, Δεξαμενή, Αγ. Φίλιππα, όπως κι αν σε λένε, γίναμε κι εμείς φίλοι σου τώρα και θα σ’ επισκεπτόμαστε με ακόμη περισσότερη αγάπη και σεβασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου