14ο Γυμνάσιο Πειραιά - Αγ.Αναργύρων & Κω - Παλιά Κοκκινιά - e-mail: info@asmpir.gr - Τηλ.: 210 4200 917

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ψήφισμα


Στις 25 Γενάρη 300 μετανάστες και μετανάστριες ή πρόσφυγες απ’ όλη την Ελλάδα ξεκινούν απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχοντας ως βασικό αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και προσφύγων.

Πρόκειται για μετανάστες ή πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα διωγμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία, τις φυσικές καταστροφές, τους πολέμους και τις δικτατορίες στους τόπους καταγωγής τους. Ζουν και εργάζονται στη χώρα μας προσδοκώντας μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αντ’ αυτού βιώνουν καθημερινά τον κοινωνικό αποκλεισμό, το ρατσισμό και την άγρια εκμετάλλευση από τους εργοδότες και το ελληνικό κράτος.

Ο χώρος που επιλέχτηκε για τη διαμονή των απεργών πείνας βρίσκεται στο κτίριο της Νομικής που εδώ και πολλούς μήνες δεν χρησιμοποιείται, καθώς βρίσκεται υπό ανακαίνιση. Είναι χώρος πλήρως απομονωμένος από το εν λειτουργία κτίριο και δεν υφίσταται κανενός είδους επιβάρυνση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επιπλέον ουδεμία φθορά έχει ούτε πρόκειται να υπάρξει στο χώρο, διότι οι απεργοί πείνας δηλώνουν πως γνωρίζουν και τιμούν την ιστορικότητα αγώνων που φέρει το κτίριο της Νομικής σχολής.

Όπως και οι ίδιοι αναφέρουν σε κείμενό τους, «…δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας».

Κι ακριβώς επειδή το δίκιο τους το γνωρίζουμε πολύ καλά, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών και προσφύγων και καλούμε σε έμπρακτη στήριξη του δίκαιου αγώνα τους. Καλούμε τις αρχές να προσανατολιστούν στην κατεύθυνση της ουσιαστικής λύσης των προβλημάτων των απεργών πείνας και την πάση θυσία αποφυγή της βίας.

Απόφαση της συνάντησης - συζήτησης των μελών και διδασκόντων του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά


Πέμπτη 27 Γενάρη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου