14ο Γυμνάσιο Πειραιά - Αγ.Αναργύρων & Κω - Παλιά Κοκκινιά - e-mail: info@asmpir.gr - Τηλ.: 210 4200 917

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18-05-200918 05 2009

Παλιό Εφετείο: ΜΗ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ – ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ

Ο Νομάρχης Αθήνας κ. Σγουρός λέει για ότι στη Σωκράτους 65 (Παλιό Εφετείο) υπάρχει μεγάλο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας: http://nom-athinas.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=934:2009-05-18-10-40-10&catid=3:2008-09-06-21-42-59&Itemid=31 και ζητάει παρέμβαση Εισαγγελέα!!!!

Άραγε, πέρα από το να “δείχνουν με το δάκτυλο”, οι Υπηρεσίες της Νομαρχίας και ο ίδιος ο κ. Σγουρός, μήπως μπορούν να κάνουν κάτι πιο χρήσιμο για την άμεση λύση των προβλημάτων των αστέγων και των περιοίκων του Παλιού Εφετείου, αντί να συνδράμουν στο να πετάξει τελικά έξω τους άστεγους η ΕΛ.ΑΣ. του κ Μαρκογιαννάκη; Για παράδειγμα μήπως θα μπορούσαν να έρθουν σε συνεννόηση με το Ταμείο-Ιδιοκτήτη (ΤΕΑΙΤ) και τον Πρόεδρό του κ. Χατζή (τηλ. 210-5217182), τον Δήμο Αθήνας (Ίδρυμα Αστέγων – τηλ. 2105246515 Αντιδήμαρχος κ. Σκιαδάς) το Υπουργείο Εσωτερικών (γ.γ. κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης – τηλ 210-2744944-6), και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας για την άμεση λύση του προβλήματος; Από τη μεριά της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό”, καταγγέλλουμε την ανευθυνότητα ΟΛΩΝ των ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ φορέων και προσπαθούμε φιλότιμα να τους φέρουμε μπροστά στις ευθύνες τους. Επικοινωνούμε μαζί τους και έχουμε συναντήσεις με όλους. Την ερχόμενη Τετάρτη στις 6 μ.μ. έχουμε συνάντηση μαζί με κοινότητες μεταναστών, με τον ΓΓ του ΥΠΕΣ κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, για το πρόβλημα των νομιμοποιητικών εγγράφων των μεταναστών χωρίς χαρτιά, όσο και για το θέμα του Εφετείου. Η λύση για τη Δημόσια Υγεία στη Σωκράτους, υπάρχει, είναι άμεση και απαιτεί 2 μέρες, όχι περισσότερο. Χωρίς αστυνομικές επιχειρήσεις έξωσης και παρεμβάσεις Εισαγγελέων: 1. Παροχή νερού στους ορόφους του κτιρίου με πρόχειρη εγκατάσταση (λάστιχα) για να μπορέσουν να καθαρίσουν οι άνθρωποι που μένουν μέσα και να χρησιμοποιήσουν τα καθαριστικά που τους έχει δώσει ο Δήμος. 2. Απάντληση των λιμναζόντων Υδάτων από το Υπόγειο (Για την Πυροσβεστική αυτό είναι συνηθισμένη δουλειά και απαιτεί λίγες μόνο ώρες) 3. Απολυμάνσεις στο Υπόγειο και σε τουαλέτες μέσα στο κτίριο από ειδικά συνεργεία ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Επίσης επιμένουμε:

1. Καμιά αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του Εφετείου

2. Μετατροπή του παλιού Εφετείου σε οργανωμένο ξενώνα αστέγων με δαπάνη των Υπουργείων Υγείας και Πρόνοιας, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Δήμου και της Νομαρχίας.

3. Παροχή νομιμοποιητικών εγγράφων στους μετανάστες χωρίς χαρτιά – άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες.

4. Όχι στις επιχειρήσεις “σκούπα” και “καταιγίδα” του κ. Μαρκογιαννάκη που μεταφέρουν απλά τα προβλήματα στο απέναντι τετράγωνο της πόλης, στη διπλανή γειτονιά της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου